Inhoud

Getagd in

Interview met Miss Karina

Karina is niet alleen de oprichter van Miss Legal, Bizzy Beezz Agency en Miss Psychology, maar ook een business coach. Zij ondersteunt ondernemers bij het creëren van hun bedrijf en helpt hen bij het bouwen en beschermen van hun merk. Wat drijft deze ondernemer en welke adviezen heeft zij voor ons?

Wat wilde je vroeger worden?

Ik wilde altijd advocaat worden. Dat komt doordat ik in het land waar ik vandaan kom, Oekraïne, heel veel onrecht heb gezien. Onrechtvaardigheid tegen mensen vanuit de overheid, mannen die vrouwen onrechtvaardig behandelden… Ik heb daarom met mezelf afgesproken dat ik iets wilde doen wat mensen rechtvaardigheid, balans en veiligheid zou brengen in hun omgeving. Ook heb ik vrouwen empowerment altijd belangrijk gevonden. Dat komt vooral door mijn oma. Zij was de beste vrouwenarts van Kiev. Ik heb haar zoveel vrouwen zien empoweren. Als kind zei ik al tegen mezelf: “Later wil ik worden zoals oma.” Ik wil vrouwen helpen om sterk, zelfstandig en onafhankelijk te worden. Dat doe ik nu met Miss Legal, waarbij ik rechten en empowerment combineer.

Wat heb je gestudeerd?

Ik heb rechten aan de Universiteit Leiden gestudeerd, met een minor Marketing. Daarnaast heb ik aan de Nyenrode Business Universiteit Law, Leadership & Management gevolgd.

Waarom ben je begonnen met Miss Legal (en met welke visie)?

In 2012 begon ik met Miss Legal. Daarvoor had ik een bedrijf met een zakenpartner, maar wij zijn uiteindelijk uit elkaar gegaan. Zij had mij behoorlijk benadeeld, waardoor ik op zoek moest gaan naar een advocaat. Ik kon alleen geen toegankelijke jurist of advocaat vinden die mij kon helpen met dit geschil. Ik liep continue tegen hoge bedragen van tienduizenden euro’s aan, er werd onverschillig naar mijn zaak geluisterd, ik werd niet vriendelijk behandeld, er werd afstandelijk en uit de hoogte gepraat. Ik voelde me niet gehoord als vrouwelijke ondernemer. De juridische macht was voor mij niet bereikbaar. Dat vond ik niet kunnen. Zelf ben ik een sterke, onafhankelijke, zelfverzekerde vrouw en ondernemer met een juridische achtergrond. Als ik het al zo lastig vond om juridische hulp te krijgen, hoe zat het dan met andere mensen? Ik heb toen rondgevraagd in mijn vrouwelijke omgeving hoe zij tegen juridische hulp aankeken. Veel vrouwen bleken bang te zijn om juridische hulp in te schakelen. Ze voelden zich – net zoals ik – niet gehoord, vonden het afstandelijk en kenden het vooral als iets wat onbetaalbaar was. Dat wilde ik veranderen. Met Miss Legal wilde ik een organisatie oprichten die het beste is in juridische zaken én die vrouwen, ondernemers en particulieren kan helpen met juridische vragen. Praktisch, laagdrempelig, vriendelijk, betaalbaar. Miss Legal is alles wat je van een juridische beste vriendin kunt verwachten.

En hoe kwam je op het idee voor Miss Psychology en Bizzy Beezz Agency?

Drs. Susan Dechering was als psycholoog betrokken bij Miss Legal. Wij hebben namelijk als filosofie dat juridische zaken nooit alleen juridisch zijn. Er komt veel meer bij kijken. Susan heeft onze cliënten geholpen met verschillende vraagstukken. Bij scheidingsprocedures heeft ze bijvoorbeeld vrouwen begeleid om weer in hun kracht te komen. Of werknemers geholpen om na hun ontslag weer in zichzelf te geloven, een carrièreswitch te maken of als ondernemer te starten. Ze hielp hen met het aanleren van de juiste mindset om ervoor te gaan. Toen kwam ze met het idee om hier een aparte tak van te maken. Ze merkte dat er ontzettend veel vraag naar was. Dus waarom maakten we hier geen ‘zusje’ van?

Daarnaast heb ik inmiddels al meer dan drie jaar Miss Legal gedraaid als CEO, manager, coach van de Miss’en, receptioniste, telefoniste… Op het moment dat je gaat groeien ga je nadenken over welke taken je liever zou uitbesteden. Waar ben je niet goed in? Waar heb je geen tijd of energie voor? Dat is wat er gebeurde bij Miss Legal. Ik groeide letterlijk uit mijn functie, dus ik had hulp nodig. Dat begon bij een PA die mij hielp met ontzorgen. Op een gegeven moment kreeg ik vragen van mede ondernemers of ze mijn PA konden “lenen”. Toen dacht ik: “Ik heb al twee bedrijven als platforms met professionals. Waarom zou ik niet ook een bedrijf beginnen dat ondernemers ondersteunt met hun dagelijkse werkzaamheden?” Zo is het idee voor Bizzy Beezz Agency ontstaan. Het begon dus puur als ondersteuning van Miss Legal en Miss Psychology in ondernemerstaken. Denk hierbij aan personal assistance, marketing, branding, sales, secretariële diensten, administratie, business coaching en ga zo maar door. Het is heel breed. Ik geloof dat je alleen moet doen waar je goed in bent, waar je energie van krijgt en waar je de skills voor hebt. Inmiddels is Bizzy Beezz uitgegroeid tot een onafhankelijke onderneming die naast Miss Legal en Miss Psychology veel andere klanten begeleidt en ondersteunt, zowel nationaal als internationaal. Wij helpen vooral ondernemers met het bouwen en (internationaal) op de kaart zetten van hun merk middels licentieconcepten en professionaliseren van bestaande bedrijven middels branding, marketing, trainingen, advertenties, management en organisatorische structuren.

Waar krijg jij energie van?

Het opzetten van bedrijven, het neerzetten van nieuwe en innovatieve concepten, het bouwen van brands, ondernemers helpen met groeien en #workfromwherever lifestyle te implementeren. Maar ook de ondernemers zelf coachen om de juiste beslissingen te maken. En natuurlijk het stukje branding: hoe zet je jouw bedrijf in de markt? Hoe maak je het succesvol? Hoe zorg je dat iedereen is verbonden aan het merk?

Hoe ga je om met tegenslagen (en heb je daar een voorbeeld van)?

Met veel trots kan ik zeggen dat ik heel sterk, onafhankelijk en zelfstandig ben. Ik heb heel weinig momenten van twijfel in mijn leven. Dat komt doordat ik heel veel ervaring heb. Ik werk al vanaf mijn veertiende. Naast mijn fulltime banen als hotelmanager, sales professional, incassomedewerker, secretaresse, winkelmedewerker, bedrijfsmanager, heb ik heel veel werkervaring. Ik geloof dat de jonge generatie wat meer werkervaring zou moeten opbouwen om zelfverzekerder te worden. Zo ben je beter op de hoogte van je skills. Dat heb ik gedaan en dat heeft mij als ondernemer heel erg geholpen. Ik weet precies wat ik doe, hoe ik het moet doen en waar de valkuilen liggen.

Uiteraard heb ik de afgelopen jaren ook tegenslagen gekend. Die hebben vooral betrekking op samenwerkingen of op het goed begrijpen of inzien van je eigen kunnen en ambities.

Als ondernemer doe je alles zelf. Als professional doe je meestal twee of drie dingen. Je houdt de administratie bij, je probeert klanten binnen te halen en je voert je werk uit. Maar als echte ondernemer, zeker op internationaal niveau, doe je zoveel meer. Er komt zo ontzettend veel bij kijken. Mensen spreken verschillende talen. Branding moet ook in het buitenland worden doorgevoerd. De strategie moet via social media worden doorgevoerd en moet in meerdere talen werkbaar zijn. Administratie is ook meteen op internationaal niveau. De blogs moeten worden vertaald – niet alleen naar een andere taal, maar ook naar een ander rechtssysteem. De belangen van de organisatie moeten worden nageleefd. Dat zijn belangen van de brand en de overkoepelende organisatie, van de professionals en natuurlijk die van de klant.

Als je alles zelf moet doen, dan is dat overwhelming. Je merkt vaak niet hoeveel je doet, omdat je geen keuze hebt. Jij bent de eindverantwoordelijke, jij bent het gezicht van een internationaal bedrijf. Dat is een valkuil. Als je ondertussen niet goed voor jezelf zorgt, dan kun je instorten. Ik heb moeilijke tijden gehad. Door al het harde werken kon ik niet nog harder werken, niet nog meer samenwerkingen aangaan. Ik was gesloopt, doodmoe. Op zulke momenten ben ik gaan kijken hoe ik hieruit kon komen. Mijn partner Miss Psychology heeft mij op verschillende vlakken gecoacht. Ze heeft me beter laten begrijpen wie ik ben, waar ik voor sta en waar ik goed in ben. Mijn team heeft me heel erg geholpen. Ik heb moeten leren delegeren. Ik heb geleerd om heel erg goed in te zien waar ik goed in ben en niet goed in ben en dat laatste uit te besteden aan mijn Bizzy Beezz Agency team. Ook moet je leren om echt rust te nemen. Voor mij betekent dat: mijn telefoons uitzetten, laptop dichtklappen en even iets totaal anders doen. Daarom reis ik ook zo veel, ik heb voor mijzelf een lifestyle gecreëerd waarbij ik kan werken en genieten tegelijkertijd, omdat ik van mijzelf weet: het harde werken zal toch nooit ophouden. Zo werkte ik laatst vanuit een Spa Resort in Italië. Ik kon super veel werk afkrijgen maar tegelijkertijd ook genieten van alle spa faciliteiten.

Als ondernemer kom je ook teleurstellingen tegen als het op samenwerkingen aankomt. Mensen hebben hele verschillende voorstellingen van zaken. Ook al bedoel je het goed, heb je geweldige ideeën en heel veel skills, een ander kan het altijd verkeerd begrijpen of andere ervaringen hebben. Hierdoor kun je geen gezamenlijke doelen bereiken. Je bent teleurgesteld, het kost je tijd en energie. Dat is heel pijnlijk. Vooral als het om een jaar gaat waarin je in meerdere mensen tijd en energie hebt geïnvesteerd en je er na een bepaalde periode achter komt dat het niet tot de resultaten leidt waarop je had gehoopt. En dat is slopend, want ik geef mensen altijd veel energie van mijzelf, puur vanuit mijn ondernemerspassie.

Wat ik dan doe? Ik probeer ervan te leren. Ik schrijf bijvoorbeeld op waar het fout is gegaan, hoe ik de volgende keer betere vragen kan stellen, bijvoorbeeld omtrent de takenverdeling of wederzijdse verwachtingen om zo tot betere inzichten te komen vooraf aan de samenwerking.

Ik adviseer dan ook iedere ondernemer om een dagboek bij te houden. Dat heb ik ook moeten leren. Ik ga heel snel door het leven, ik ben een doener, ik ga er keihard voor. Bij mij gaat alles in sneltreinvaart. Daardoor sta ik als creatieve ondernemer heel weinig stil bij dingen. Door een – zoals ik dat noem – business diary bij te houden, zie ik wat er goed gaat, wat er niet goed gaat, welke lessen ik heb geleerd en hoe ik die in een nieuwe situatie kan toepassen. Je zal zien dat je dan minder fouten maakt en veel beter in kunt spelen op dingen, zaken of mensen. Ook kun je veel sneller besluiten nemen die belangrijk zijn voor jou als ondernemer.

Welke stap in je carrière was ver uit je comfort zone? En wat heeft het je gebracht?

Ik ben een introvert. Mensen die mij kennen zouden dat niet zeggen. Ik ben amicaal, sociaal, luidruchtig, maar eigenlijk ben ik heel graag alleen. Een-op-een met mijn gedachten en ideeën, die ik dan uitwerk achter mijn laptop, in een veilige omgeving, waar niemand mij ziet of hoort. Ik was altijd een einzelgänger. Met Miss Legal brak er een heel nieuw tijdperk in mijn leven aan. Dat was enorm uit mijn comfort zone.

Aan de ene kant moest ik samenwerken met professionals die onder de naam van mijn brand aan de slag zouden gaan. Heel confronterend, nieuw en eng dat iemand anders jouw merk opeens vertegenwoordigt.

Aan de andere kant moest ik het gezicht worden van mijn bedrijf. Ik heb in het AD, de Cosmopilitan, Telegraaf Vrouw en de Quote gestaan, ik ben op RTL4 geweest… Het is eng dat jij als introvert opeens in al die kranten staat en uitspraken doet die worden geprint en uitgezonden. Daar leer je steeds beter mee omgaan. Je leert te accepteren dat je niet iedereen blij kunt maken en je niet altijd tevreden hoeft te zijn met jezelf. Je hebt op dat moment je best gedaan en meer kon je niet doen. Voor de volgende keer kun je het misschien anders aanpakken. Maar in eerste instantie moet je tevreden zijn met wat je hebt neergezet. Luister vooral niet naar meningen van anderen die niet in jouw situatie zitten, die geen idee hebben wat jij meemaakt of hoe hard je hebt moeten werken.

Wat het uit mijn comfort zone treden mij heeft gebracht, is vooral de groei van Miss Legal. Als ik dat niet had gedaan, dan hadden wij Miss Legal nooit zo groot kunnen uitbouwen en hadden wij nooit meer dan 700.000 mensen kunnen empoweren om middels juridisch advies voor zichzelf op te komen. Die ambitie was er altijd al, maar ik had nooit verwacht dat het binnen vier jaar zou lukken. Daar ben ik dus erg dankbaar voor, dat was mijn doel.

Welke gewoonte/gewoontes zou elke ambitieuze vrouw moeten aanleren?

Ten eerste: test jezelf goed in alle mogelijke functies. Probeer alles uit. Achter de bar, als telefoniste, in de winkel, als babysitter, in de bediening, you name it. Je moet jezelf zoveel mogelijk uitproberen in allerlei hoedanigheden, functies en posities. Zo kom je erachter wie jij bent. We worden zo geleid door onze ouders, omgeving en maatschappij, dat we er pas heel laat achter komen wie wij echt zijn.

Ik gun daarom iedereen om zichzelf op jonge leeftijd meer te leren kennen.

Om eerder te beseffen wat jouw skills, talenten en ambities zijn. Niet pas op latere leeftijd, als het al bijna geen zin meer heeft om een nieuwe carrière te starten. En om je keuzes en ambities te accepteren. We hoeven ons niet te schamen voor wie wij zijn en wat wij doen. Ik dacht altijd dat ik me moest schamen voor het feit dat ik niet die advocaat ben geworden zoals ik mijn moeder had beloofd. Ik ben ondernemer geworden in de juridische branche. And that’s okay. Als ik advocaat zou zijn geworden, dan zou ik nooit zo gelukkig zijn geweest zoals ik nu ben. Ik geloof dat wij op aarde zijn met een reden, één daarvan is om gelukkig te zijn. Daarom gun ik iedereen een functie waar hij of zij gelukkig van wordt. Dat lukt je alleen als je heel goed weet wie jij bent, waar je voor staat, wat je skills zijn, waar je gelukkig van wordt, wat je favoriete cultuur en omgeving is. Als je dat niet weet, kun je nooit jezelf vinden. Dat is een probleem van heel veel jongeren en millennials: wij weten niet wie we zijn, wat we willen en waar we goed in zijn. We leven in een te snelle wereld, in de digitale omgeving, met constante veranderingen waarbij we onszelf te weinig testen, we volgen veel te snel adviezen van anderen en trends uit social media en luisteren te weinig naar onszelf. Ik gun het iedereen om zichzelf te testen, uit te proberen en zichzelf echt te leren kennen.

Ten tweede gun ik iedere vrouw een vechtersmentaliteit. Iets wat in de aard van mannen zit, maar bij vrouwen veel minder. Wij zijn conflictmijdend, proberen alles te sussen, betalen liever dan dat we een strijd aangaan. Ik wens iedere vrouw om als gewoonte verhaal te halen. Het maakt niet uit wat je overkomt. Als je het ergens niet mee eens bent, kom voor jezelf op. Geef het duidelijk aan als je iets niet wilt doen, verdedig je mening, laat het weten als je vindt dat je beter bent dan wat er van je wordt gevraagd. Als je het waard bent, dan moet je ervoor vechten. Dat geldt voor business en carrière, maar ook voor relaties. Verspil geen tijd aan dingen die het niet waard zijn. Je hoeft die oninteressante film niet af te kijken, je hoeft niet in een relatie te blijven waar je niet gelukkig van wordt, je hoeft niet die onderneming door te zetten waar je geen winst mee maakt. Stop ermee, maak je keuze, durf te veranderen en kom voor jezelf op, voor je dromen, voor je ambities, voor je eigen ik. Het leven is veel te kort om te verspillen aan de dingen die je niet wilt doen.

Tot slot vind ik dat vrouwen egoïstischer mogen zijn. We geven te veel aandacht aan alles en iedereen om ons heen en veel minder aan onszelf. Ik gun iedere vrouw om meer te groeien, in plaats van continue te zorgen voor haar omgeving. We zijn zorgzaam, maar dat mag met mate. Geef jezelf ‘meer water’ dan alle andere ‘bloemen’ om je heen.

Wie is jouw rolmodel en waarom?

Mijn oma is mijn grootste voorbeeld. Zij heeft mij laten zien dat je als vrouw sterk, onafhankelijk en zelfstandig kunt zijn. Dat je een topcarrière kunt hebben en daarnaast een gezin met kinderen. Dat je nooit te sterk, te onafhankelijk of te hoogopgeleid kunt zijn om anderen te helpen. Om anderen te helpen zelfstandig en onafhankelijk te zijn, hun dromen te verwezenlijken, hun doelen te bereiken, voor hun ideeën op te komen. Jij bent de CEO van jouw leven. Jij, en alleen jij, bepaalt wat jij verdient, wat jou toekomt en wat jij bereikt in het leven. Er is niemand anders in het leven behalve jij, die voor jezelf kan zorgen en die het verschil kan maken. Zowel voor jezelf, als voor je omgeving, voor je toekomst en voor je eigen kinderen. De enige waar je op hoeft te vertrouwen ben jijzelf. Niet op je man, de overheid of je ouders. Vertrouw alleen op je eigen kracht en kennis. Dat is wat ik van mijn oma heb geleerd. Dat zijn de lessen die mij als ondernemer en als (zaken)vrouw, hebben gemaakt tot wie ik nu ben. Het is de kennis en de power die ik iedere dag probeer over te brengen op onze klanten, op mijn partners, op mijn Miss’en, op iedereen die ik tegenkom. En wat ik er nog aan toe wil voegen is dat je sterk én vrouwelijk tegelijk kan en mag zijn.

Wat is het beste advies (business-wise) dat je ooit hebt gehad?

Wat ik de afgelopen jaren heb geleerd is dat we vooral heel erg bang zijn om te starten. Wij hebben allerlei angsten. Angsten die diep van binnen zitten, die ons zijn aangepraat door onze omgeving. Als je zegt dat je wilt ondernemen, zijn er genoeg mensen die je vertellen dat het veel te riskant is. Al die mensen die met goedbedoelde adviezen komen, kunnen simpelweg niet weten wie wij werkelijk zijn en wat wij goed kunnen. Zij adviseren vaak puur op grond van hun eigen angst. Ze zijn bang voor zichzelf, zij zijn bang dat zij zoiets zelf nooit zouden kunnen opzetten.

Adviezen zijn goed als je ze meeneemt, maar niet als je ze altijd blindelings opvolgt.

Als ik alle adviezen van de afgelopen jaren had opgevolgd, dan was ik nooit een bedrijf begonnen. Met mijn eerste bedrijf begon ik tien jaar geleden. Dat heeft me lessen gebracht die ik tot op de dag van vandaag nog steeds toepas. Bepaal heel goed voor jezelf wat je wilt. Luister altijd naar adviezen, maar volg alleen je eigen hart, je eigen mening en je eigen visie. Er is niemand anders die het voor jou zal doen. Je ouders zijn niet zeker, de overheid is niet zeker, je levenspartner is niet zeker. Jij bent de enige zekerheid die je hebt. Als je een onderneming wilt starten, dan moet je ervoor gaan. Ondernemen is riskant, hard werken, kost investeringen. Je zal heel vaak ervaren dat je niet weet wat je doet. That’s okay. Ik geloof dat puur het doen de beste manier is om te leren. Dan krijg je antwoorden. Heeft het wat opgeleverd of juist niet? Leer het door het te doen, te testen, te verifiëren, met mensen te sparren. Het enige wat je verder brengt is door te vallen en weer op te staan. Ik ben zo vaak gevallen en weer opgestaan. Ik ben er nog. Doe het gewoon.

Op het moment dat je dan iets doet: probeer zoveel mogelijk financiële risico’s te dekken of te voorkomen. Dat kun je doen door klein te starten. Door niet direct met mensen ondernemingen te starten, maar wel samenwerkingen aan te gaan. Door niet meteen heel groot uit te pakken, maar je product of dienst op tien verschillende klanten uit te testen en daar lessen uit te trekken om te groeien. Kleine stapjes door te doen. Niet eindeloos tobben of nadenken over wat zou kunnen, maar uitproberen.

Het maakt niet uit wat je doet, of je onderneemt of particulier bent, bouw altijd een dossier. Een dossier met potentiële klanten, zakenpartners, met wie dan ook. Zorg ervoor dat je altijd alles op schrift hebt, dat je de volledige correspondentie ergens terug kunt vinden.
Ook duidelijk communiceren is heel belangrijk. Vraag jezelf bij iedere nieuwe samenwerking af: waarom wil je die samenwerking aangaan? Wat moet het je brengen? Wie is die persoon? Wat is de takenverdeling? Wat moet het resultaat zijn? Wat zijn de verwachtingen? Alle dingen waar jij potentieel geschil over kunt hebben moet je in een dossier of in een e-mail naar elkaar bewaren. Je moet het hebben afgestemd om conflicten te voorkomen. Conflicten zijn heel erg tijdrovend. Elke ondernemer maakt het wel eens mee. Zorg daarom dat je altijd goed en duidelijk communiceert.

Wat ook niet vergeten mag worden: je administratie. Als je je administratie niet op orde hebt en je problemen krijgt met de Belastingdienst, kan dat jou als ondernemer volledig onderuithalen. Zorg dat je je fiscale zaken allemaal op orde hebt, dat je geen boetes krijgt of financiële risico’s loopt. Zo houd je alle tijd over om te creëren.

En focus je als ondernemer vooral op waar je goed in bent. Dat is echt de filosofie van Bizzy Beezz. Alleen dan word je gelukkig. Bovendien scheelt het je enorm veel tijd. Kost het doen van de administratie of het schrijven van teksten voor je website of social media jou heel veel tijd? Laat het dan door een professional doen. Besteed het uit. Bespaar tijd door de zaken waar je niet goed in bent en waar je geen energie van krijgt aan anderen over te laten.

Wil jij met Karina sparren over je idee, bedrijf of carrièreswitch? Of heb je behoefte aan een empowerment sessie? Neem contact met ons op. 

Over Miss Legal

Miss Legal is een internationaal kantoor met vrouwelijke professionals in zeven landen: Nederland, België, Spanje, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Turkije en Oekraïne. Binnen Miss Legal spreken we: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Russisch, Arabisch en Turks. Miss Legal empowert graag haar cliënten om (ook zelf) hun zaken op te lossen. Dat doen wij middels begrijpelijke adviezen, handige blogs en inspirerende workshops. In de afgelopen vier jaar hebben we op deze wijze 700.000 mensen mogen empoweren. Miss Legal heeft geen traditionele kantoren, spreekuren of inloopdagen van negen tot vijf. Wij werken volledig online, snel en zijn zeven dagen per week bereikbaar.

Fixed Fee

Bij ons betaal je niet per uur, maar een vast bedrag per sessie, advies of oplossing. Miss Legal werkt in teams van juristen, fiscalisten, financiële adviseurs, advocaten, notarissen, particuliere recherches, business coaches en psychologen. Hiermee is Miss Legal de enige one-stop-legalshop waar je hulp krijgt op alle mogelijke gebieden, zowel nationaal als internationaal. Afhankelijk van je vraag, koppelen wij jou aan een specialist die jouw contactpersoon wordt en met wie je eventueel ook face to face kunt afspreken. Schakel Miss Legal in als strategisch partner die jou helpt met je juridische, financiële en fiscale vragen op het gebied van ondernemerschap, werk en familieleven. Zie ook onze ‘zusjes’, Miss Psychology en Bizzy Beezz!

Share
Auteur

Miss Legal is een laagdrempelig juristenkantoor met toegankelijke informatie, professionals en online tools. Miss Legal bestaat uit juristen, advocaten, fiscalisten, psychologen en (business) coaches die landelijk opereren.
Meer artikelen
Uitnodiging

Summer High Tea

Op 14 augustus organiseert BrandedU samen met Miss Legal het “Summer High Tea” netwerkevenement in Amsterdam voor ambitieuze vrouwen! Zien we je daar?