Inhoud

Getagd in

Relatie in stand houden, hoe doen we dat?

Op Elle.nl was onlangs te lezen dat er een onderzoek is gedaan naar de perfecte leeftijd om in het huwelijksbootje te stappen. En die bleek er te zijn! Echter is het heel lastig om hiervoor redenen aan te wijzen. Wat kun je verder doen om te zorgen dat je relatie stand houdt?

Wat is wel nodig om ervoor te zorgen dat je relatie stand houdt?

Daar heeft de Belgische relatietherapeut Alfons Vansteenwegen zich over gebogen. Misschien ken je hem wel van zijn boek “Liefde is een werkwoord.” Zijn model geeft aan dat een intieme relatie op 5 pijlers berust. Voor een goede relatie hoeven niet alle pijlers overeind te staan. Maar een relatie raakt uit balans als een of meer pijlers niet meer overeind zijn.

Dit zijn de 5 pijlers:

1. Je moet jezelf kunnen zijn in de relatie;
2. Je moet je eigen gevoelens kunnen uiten en kunnen laten zien;
3. Je moet met elkaar kunnen meevoelen en meeleven (ook met het leven buiten);
4. Er moet lichamelijke intimiteit zijn (wat ook een arm om elkaar heen kan inhouden);
5. Er moet tijd voor elkaar en tijd voor jezelf zijn.

Conclusie

We krijgen geen “relatieles” op school. Iedereen doet eigenlijk maar wat. En uit de hoge scheidingscijfers kan je wel afleiden dat dat niet echt blijkt te werken. Dus wacht niet met trouwen totdat je de ideale leeftijd hebt bereikt, maar ga eens in de zoveel tijd met je partner bij elkaar zitten om te kijken of alle peilers nog wel overeind staan. “Doen we nog wel genoeg leuke dingen samen? Luister ik wel echt naar mijn partner als hij iets vertelt? Zijn we tevreden over ons seksleven?” Zo niet, dan is er dus werk aan de winkel! En doe dit vooral voordat je gaat trouwen (premarital mediation), besluit om kinderen te nemen of een huis koopt. Het is anders toch erg vervelend om na dit soort momenten erachter te komen dat de relatie niet meer werkt!

Vragen?

Wil je een specifiek advies voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op om te kijken hoe we je kunnen helpen.

Over Miss Legal

Miss Legal is een internationale organisatie bestaande uit advocaten, juristen en fiscalisten. Wij zijn actief in meerdere landen en spreken meerdere talen. Via ons zusje Bizzy Beezz Agency, helpen wij ondernemers met ondernemen. Stel je vraag aan Miss Legal zodat wij niet alleen jou helpen, maar je vraag (anoniem) uitwerken in onze blogs. Op deze manier help je ook anderen om antwoord te krijgen op hun juridische vragen!

Share
Auteur

Miss Legal is een juridisch platform met toegankelijke informatie, professionals en online tools. Miss Legal bestaat uit juristen, advocaten, fiscalisten en (business) coaches die landelijk maar ook internationaal opereren.
Meer artikelen
Uitnodiging

Summer High Tea

Op 14 augustus organiseert BrandedU samen met Miss Legal het “Summer High Tea” netwerkevenement in Amsterdam voor ambitieuze vrouwen! Zien we je daar?