Inhoud

Getagd in

Financiële zaken en liefde

Als zakenvrouw weet je als geen ander dat het belangrijk is om je financiële zaken op orde te hebben. Zowel in je bedrijf als in privé. Maar hoe doe je dat eigenlijk als je een partner hebt?

Slim je financiële zaken regelen

Een bekend voorbeeld zijn de huwelijkse voorwaarden. Maar ook als je niet getrouwd bent, is een goede samenlevingsovereenkomst van groot belang. Leg duidelijk vast wat jouw inkomsten en bezittingen zijn en welke inkomsten en bezittingen van jouw partner zijn. Maak je aan de hand van deze inkomsten en bezittingen financiële afspraken, bijvoorbeeld wie draagt wat bij in het huishouden, houdt je daar dan ook aan. Mocht je relatie eindigen dan moeten de vastgelegde afspraken de financiële afwikkeling makkelijker maken, niet moeilijker!

Met een goede privé administratie

De juridische vastlegging van jullie afspraken kun je ondersteunen door een goede privé administratie en bijvoorbeeld gescheiden bank(spaar)rekeningen. Weet je niet (meer) waar je moet beginnen? Laat je helpen met het opzetten van een praktische administratie waarmee ook jij uit de voeten kan. De jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting kan daarna een goed moment zijn om te bekijken of alles nog loopt zoals je dat in gedachten had.

En een testament

Wil je zeker weten dat alles ook na jouw overlijden of het overlijden van je partner goed geregeld is, vergeet dan niet een testament op te laten stellen. Hier regel je niet alleen de financiële gevolgen mee maar ook bijvoorbeeld de voogdij voor eventuele (gezamenlijke) kinderen. Een stapje daarvoor zou je nog kunnen denken aan het levenstestament. Wie zorgt er voor jouw bedrijf als jij (tijdelijk) bent uitgeschakeld door ziekte of andere omstandigheden?

Hoe kan Miss Legal jou helpen?

Wil je een specifiek advies voor jouw situatie? Neem gerust contact met ons op voor een gratis 5 minuten advies.

Miss Legal is een one-stop-legalshop voor al jouw juridische vragen, gevestigd in Nederland, België, Spanje, Portugal, Engeland, Oekraïne en binnenkort ook Turkije. Onze missie is om zo veel mogelijk mensen – wereldwijd – te empoweren om voor zichzelf op te komen. En als je voor jezelf kunt opkomen, kun je dat ook voor een ander! Empower ook jouw omgeving door 1) onze informatie te delen met jouw vrienden en kennissen en 2) jouw vragen te stellen via onze website chat, social mediakanalen of e-mail, zodat we weten wat er speelt en niet alleen jou helpen, maar je vraag (anoniem!) kunnen uitwerken in onze blogs zodat ook anderen antwoord krijgen!

Download
Share
Auteur

Miss Legal is een juridisch platform met toegankelijke informatie, professionals en online tools. Miss Legal bestaat uit juristen, advocaten, fiscalisten en (business) coaches die landelijk maar ook internationaal opereren.
Meer artikelen
Uitnodiging

Summer High Tea

Op 14 augustus organiseert BrandedU samen met Miss Legal het “Summer High Tea” netwerkevenement in Amsterdam voor ambitieuze vrouwen! Zien we je daar?